Stolný tenista Flóro obsadil 2. miesto na mládežníckom turnaji Top 10

03.10.2023 Celý región

Bukurešť 2. októbra (TASR) - Slovenský stolnotenisový reprezentant Damián Flóro obsadil 2. miesto na európskom mládežníckom turnaji Top 10 v Bukurešti. V konkurencii najlepších hráčov vekovej kategórie do 15 rokov vyhral 7 z 9 zápasov a pred ním skončil iba stopercentný Tiago Abidun z Portugalska.

"Vždy je dobré skončiť v prvej polovici. Pred turnajom by som umiestnenie do 5. miesta považoval za pekný výsledok, ale ani na um mi neprišlo, že by mohol skončiť takto vysoko. Nebola to však náhoda. Hral skutočne dobre a predviedol kvalitu na 2. priečku," povedal o svojom zverencovi tréner Dalibor Jahoda.

Flórovi vyšiel vstup do turnaja. Až na konci druhého hracieho dňa utrpel prvú prehru so suverénnym Abiodunom (0:4). Na Top 10 zvládol tri zo štyroch sedemsetových súbojov vrátane dôležitých duelov v boji o pódiové umiestnenie s Poliakom Patrykom Žyworonekom (4:3) a Danilom Fasom z Talianska (4:3). "Mojou ambíciou bolo dostať sa do prvej päťky, napokon to dopadlo ešte lepšie, čo ma veľmi potešilo. Bol to môj najvydarenejší turnaj, počas ktorého som sa cítil skutočne veľmi dobre, a to som aj potvrdil výsledkami," povedal Flóro.

Konečné poradie Top 10 v Bukurešti:

1. Tiago Abiodun (Portug.) 18 bodov (9 víťazstiev / 0 prehier), 2. Damián FLÓRO (SR) 16 (7/2), 3. Patryk Žoworonek (Poľ.) 15 (6/3)
 

Vyberte región